Harga Ikan Laga Imbellis, Ikan Laga Asli Malaysia

Ikan laga imbellis – Tidak ada penghujungnya jika kita bercakap tentang ikan laga hiasan. Melalui artikel ini, Kami akan membincangkan, apakah ikan laga imbellis?

Menurut rujukan yang kita baca, ikan laga imbelis atau juga dipanggil Wild Betta Imbellis mempunyai ciri-ciri fizikal tidak jauh dari ikan laga lain. Dia seperti jenis ikan laga plakat, tetapi tubuhnya kecil.

Saiz maksimum jika dibandingkan dengan ikan betta plak biasa, ikan betta Imbelis hanyalah S + saiz ikan betta plak biasa. Untuk Anal dan Dorshal ia tidak begitu luas.

Ikan ini adalah ikan laga yang dicari oleh penggemar juga. Kerana kewujudannya juga jarang berlaku.

Bagi warna, ikan laga imbellis mempunyai warna fizikal dengan asas gelap seperti hitam digabungkan dengan merah, dan terdapat warna bintik terang pada badan, ekor dan dorshalnya. Warna terang seperti warna hijau, dan biru berapi-api.

Tetapi jika anda hanya menangkap ikan betta ini, ia dibanjiri. Ikan ini akan berwarna tidak menarik, walaupun seperti ikan bilis.

Warna akan kelihatan menarik jika ia telah diletakkan di dalam air bersih dan kemudian disandingkan dengan ikan laga imbellis lain untuk seketika.

Dia akan menjadi seperti dia akan menunjukkan kemarahannya dengan memaparkan bentuk dan warna yang indah seperti ikan laga biasa.

Habitat Ikan Laga Imbellis

ikan laga imbellis

habitatnya ikan betta ini boleh didapati di alam semula jadi di Malaysia, dan Indonesia. Habitat semulajadi adalah di paya atau sungai, tetapi menurut maklumat, lebih banyak terdapat di paya.

Sekiranya anda sukar untuk mendapatkan ikan betta imbelis ini, anda boleh membelinya secara dalam talian. Kerana pengedaran ikan betta ini juga tidak sekata.

Harga Ikan Laga Imbellis

Untuk harga ikan betta ini sendiri bermula dari Rm 20,00 hingga beribu-ribu walaupun, kerana ia mungkin sangat jarang berlaku.

Petua kecil yang boleh saya sampaikan, iaitu jika anda hanya membeli ikan laga imbellis dari dalam talian. Jangan lupa untuk menutup solitare sehingga 2 hari, kerana ikan laga ini sangat tangkas sebaik sahaja ia boleh melompat.

Hanya tutup solitare terlebih dahulu sehingga 2 hari, supaya ia menyesuaikan diri dengan alam sekitar.

Originally posted 2023-01-24 13:22:13.

Leave a Comment