Kenali 7 Jenis dan Harga Ikan Laga Hellboy Malaysia Terkini

Terdapat banyak jenis ikan laga, salah satunya ialah ikan laga Hellboy adalah harga yang paling stabil dan peminatnya dari tahun ke tahun walaupun terdapat banyak jenis ikan laga baru muncul di Malaysia.

Apa yang membuatkan ia mendapat permintaan di tengah-tengah banyak ikan betta yang indah hari ini?

Ia dipanggil Hellboy kerana ia mempunyai warna merah. Hell bermaksud neraka, boy bermaksud manusia (budak lelaki). Ikan laga hellboy ditakrifkan sebagai budak neraka merah, yang sinonim dengan api dan sesuatu yang garang.

Ikan laga hellboy ini sememangnya merupakan gabungan sempurna merah dan hitam sehingga kelihatan seperti penduduk neraka.

Pasti anda telah melihat gambar atau ilustrasi penduduk neraka, mereka berwarna merah-hitam bersebelahan dengan api. Itulah rupa imej warna ikan laga hellboy. Tubuhnya gempal dan tegas, jadi dia diberi gelaran boy(lelaki).

Jenis Ikan Laga Hellboy

1. Hellboy Blue Startail

gambar harga ikan laga hellboy blue startail

Badan kebanyakannya merah dengan hitam di sekeliling badan atas, ciri ini mempunyai corak unik dengan bintang biru pada ekor, ia mestilah biru, kerana ia dinamakan hellboy blue startail mengikut ciri-ciri fizikal pada badannya.

Hickey Ikan laga hellboy bintang seperti ini adalah yang paling mahal, lebih jelas imej bintang, semakin tinggi harganya.

Harga ikan laga ini ialah Rm 43,72.

2. Hellboy Fancy

gambar harga ikan laga hellboy fancy

Ikan laga hellboy fancy terkenal dengan keindahan warna penggredan mereka juga menjadikan hellboy fancy lebih berwarna-warni.

Sesungguhnya jenis ini berasal dari pembiakan hellboy yang sempurna dengan Ikan laga hellboy fancy gred tinggi, jadi ia adalah merah asas dengan skala halus putih dan biru muda yang tidak rata. Warna kelihatan bergred dan lebih jelas.

Harga ikan lagai ini di Malaysia ialah Rm 29,15.

3. Hellboy Bold

gambar harga ikan laga hellboy bold

Jenis ikan laga hellboy seterusnya adalah darah merah. Gabungan warnanya beragam, sesetengahnya adalah ekor putih dan biru muda, ada yang hitam dan putih pada sirip dan ekor.

Intipati baka ini adalah bahawa warna asas badan adalah darah merah, lebih garang daripada ikan laga hellboy biasa yang warna merahnya cenderung menjadi cahaya.

Ikan ini bisa kamu beli di harga Rm 29,15.

4. Hellboy Super Red

gambar harga ikan laga hellboy super red

Ia adalah ikan laga hellboy super red yang seluruh badannya merah, tidak ada gabungan warna hitam atau lain-lain. Warna mata jelas atau putih, tidak hitam seperti jenis ikan laga hellboy yang lain. Harga ikan laga hellboy super red di kedai ikan ialah Rm 43,72.

5. Yellow Hellboy

gambar harga ikan laga hellboy yellow

Ikan laga yellow hellboy ini berbeza dengan yang lain, sangat berbeza dan tidak sepadan dengan identiti hellboynya yang asas merah.

Warna berwarna kuning, dengan gabungan hitam dan putih. Anda boleh membezakan baka ini dengan hickey plak super kuning dari warna mata.

Sekiranya matanya jelas atau putih dia adalah ikan laga plakat atau jenis lain, bukan hellboy. Matanya harus hitam. Harga ikan laga ini ialah Rm 29,15.

6. Fancy Super Hellboy

Fancy Super Hellboy

Ciri-ciri ini mempunyai warna sisik berkilat seperti tembaga, iaitu putih keemasan.

Warna badan berwarna merah dengan mata hitam dan skala yang akan kelihatan berseri apabila berada di dalam bilik yang terang.

Kamu bisa membeli ikan laga ini dengan harga Rm 94,73.

7. Meat Hellboy

Meat Hellboy

Meat hellboy adalah dasar jenis ikan laga hellboy. Ia berwarna merah dengan campuran rawak hitam pada badannya.

Ikan laga hellboy adalah sumber semua jenis ikan laga hellboy, pada asalnya bercampur dengan pelbagai jenis lain untuk menghasilkan pelbagai warna ikan laga hellboy.

Mungkin masih terdapat jenis warna lain kerana memang terdapat banyak pembiakan campur ikan laga hellboy yang dilakukan oleh penternak, tidak mustahil anda akan menemui jenis warna lain di pasaran Malaysia.

Kamu bisa membeli ikan laga ini dengan harga Rm 21,86.

Senarai Harga Ikan Laga Hellboy Terkini

Jenis Ikan Laga HellboyHarga
Hellboy Blue StartailRM 43,72
Hellboy FancyRM 29,15
Hellboy BoldRM 29,15
Hellboy Super RedRM 43,72
Yellow HellboyRM 29,15
Fancy Super HellboYRM 94,73
Meat HellboyRM 21,86

 

Harga ikan laga hellboy di atas kita merumuskan dari pelbagai sumber, termasuk beberapa laman web jual beli dalam talian.

Anda perlu tahu bahawa harga ikan laga hellboy tidak mengikat dan tertakluk kepada perubahan pada bila-bila masa.

Di samping itu, harga di setiap peniaga boleh berbeza walaupun produk yang ditawarkan mungkin sama.

Originally posted 2022-11-25 23:19:31.

Leave a Comment